Nieuws

Check onze website en nieuwspagina regelmatig en blijf op de hoogte ivm evenementen, info, acties…!

Nieuws

28/10/2020 | categorie: Geen categorie

Coronalert app: samen tegen Corona

Coronalert waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Nauw contact betekent minstens 15 minuten op minder dan 1,5 meter. Want dan is de kans dat je besmet bent groot.

Installeer het op je telefoon via je app-store of via de website: www.coronalert.be/nl 

Wat doe ik bij een hoogrisicocontact?

Gebruik je Coronalert en heb je een melding gekregen van een hoog risico? Dan raden we je aan om preventief in quarantaine te gaan en je te laten testen.

Wees aandachtig voor symptomen zoals vermoeidheid, koorts, droge hoest, hoofdpijn, verlies van smaak of reuk …

  • Heb je symptomen? Neem contact op met je huisarts en vermeld dat het om een vermoeden van Covid-19 gaat. De arts zal je symptomen evalueren en indien nodig een Covid-19- test afnemen of voorschrijven.
  • Heb je geen symptomen? Contacteer de contactopsporing telefonisch op 02 214 19 19. Vermeld dat je Coronalert gebruikt en dat je een waarschuwing kreeg voor een hoogrisicocontact.

Registreer je coronatest en krijg je resultaat meteen op je app

Laat je je testen op corona? Ga in de app naar ‘ik wil een test doen’. Hier vind je een testcode van 17 cijfers die je aan je huisarts of in het ziekenhuis toont. Op die manier kan je je resultaat op je app ontvangen.

Passeer je niet via je huisarts? Omdat je een PCR-code toegestuurd kreeg via de  contactopvolging of via het Passenger Locator Form? Dan kan je zelf de testcode van je app en je PCRtestcode samen registreren via de website: www.coronalert.be/nl/coronalert-formulier/ 

Anoniem en veilig

Coronalert weet niet wie je bent, waar je bent, of met wie je contact hebt.

De app beschermt je privacy.

Als je Coronalert installeert, dan geef je je telefoon de toestemming om via Bluetooth anoniem codes uit te wisselen met anderen.

Op Android-toestellen vraagt Coronalert ook om je locatiedienst aan te zetten. Android heeft dit nodig om de Bluetoothfunctie te laten werken. Wees gerust, Coronalert heeft geen toegang tot jouw locatie-informatie.

De geheime codes worden 14 dagen lokaal opgeslagen op je telefoon. Alleen als je volgens een Covid-19-test besmet blijkt, kun je je codes delen voor de periode dat je besmettelijk was en krijgen mensen waarmee je in nauw contact kwam een hoogrisicocontact melding in hun app.

Wat met je coronatestresultaat?

Laat je je testen op Covid-19? Dan gebeurt dat natuurlijk niet anoniem. Je bent wel beschermd door het medisch geheim.

Voor de terugbetaling is je inschrijvings nummer bij de sociale zekerheid (INSZ) nodig.

Als we de testcode van je app toevoegen krijg je de resultaten van je test ook via je app toegestuurd. Maar ook dan komt er geen persoonlijke informatie in de app terecht.

Back to top